Glas in lood

Glas in lood ramen

Glas in lood is een raamwerk dat bestaat uit glasdelen in loodlijsten. De oorspronkelijke reden van het ontstaan van glas in lood is simpelweg het feit dat een raamwerk dat bestond uit één geheel onmogelijk was om te realiseren. Door de glas in lood technieken die wij nu kennen en als kunst beschouwen, was het vroeger mogelijk om raamwerk te maken. De eerste vormen van glas in lood bestonden uit rechthoekige vormen met één soort kleur. Later werden er kunstzinnige, kleurrijke aspecten aan toegevoegd. Glas in lood is voornamelijk te vinden in historische gebouwen zoals kerken en kathedralen. Daarnaast was het een product dat erg in trek was bij de rijkere bovenlaag. Glas in lood wordt daarom ook vaak in herenhuizen aangetroffen.

Waarom glas in lood?

Het glas in lood dat wij kennen, is bedoeld om zo veel mogelijk warmte en ambiance aan het interieur toe te voegen. Door de eigentijdse uitstraling geeft het een speciaal effect in de bijbehorende ruimte. Denk aan de bijzondere gloed die vanuit het raam op de vloer valt. Ook zorgt glas in lood er voor dat de kleuren op ieder moment van de dag anders zijn. Zo creëert u een unieke sfeer in uw ruimte. De kleur uit glas in lood is afhankelijk van het dagdeel en het soort glas in lood. Wanneer u kiest voor glas in lood op maat gemaakt, kunt u dit zelf individueel bepalen.

Bij Homeglass bieden wij graag onze hulp aan voor het samenstellen en ontwerpen van glas in lood. U kiest de kleuren en vormen naar uw smaak en wij voegen daar onze expertise aan toe. Daarnaast geven wij u de ruimte om zorgvuldig glas in lood raamwerk te kiezen dat aansluit bij uw thuissituatie. Zo heeft u de keuze uit honderden kleuren en vormen. Heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Isolatie

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om glas in lood ramen te isoleren. Vroeger diende zich vaak het probleem voor dat het glas in lood ongeïsoleerd was en snel beschadigd raakte door extreme weersomstandigheden. Daarnaast koste het veel energie om de ruimte warm te houden. Deze problemen zijn verleden tijd. Door innovatieve technieken zijn ook glas in lood ramen te isoleren. Daardoor kunt u glas in lood plaatsen, zonder dat het ten koste gaat van de temperatuur of de kans op beschadiging. Naast het isoleren kan glas in lood ook voor puur decoratieve doeleinden worden ingezet. U kunt dan denken aan een raamhanger of voorzetraam. Ook hiervoor kunt u terecht bij Homeglass.

Glas in lood technieken

Er zijn speciale vaardigheden nodig om glas in lood raam in elkaar te zetten. Het proces begint bij het snijden van gekleurd glas. Dit is zeer nauwkeurig werk omdat het glasdeel nooit te groot of te klein mag uitvallen. Het gekleurd glas wordt in H-vormige lijsten van lood geplaatst. De punten die tegen elkaar aan liggen worden gesoldeerd. Uiteindelijk zal ook het glas in lood met kit waterdicht gemaakt moeten worden.

Over het algemeen is een glas in lood raam minder sterk dan normaal glas. Een glas in lood raam bestaat dan ook uit verschillende kleinere ramen. Deze ramen worden vervolgens aan elkaar gemaakt ter versteviging.

Diverse stijlen

Glas in lood oogt over het algemeen klassiek en historisch. Desalniettemin ziet u tegenwoordig in elk soort interieur glas in lood verschijnen. Glas in lood ademt de identiteit die u graag op uw gehele woning wil overbrengen. Homeglass biedt u de mogelijkheid om het glas in lood op een dusdanige manier in te richten dat uw inspiratie en stijl zichtbaar zijn. Wij maken glas in lood constructies voor verschillende gedeelten in het huis. Dit kunnen zijn: schuifdeuren, serres, sierpanelen, kamerdeuren en voorzetramen. U bepaalt geheel naar eigen smaak de stijl van het glas in lood. Voorbeelden zijn de Amsterdam School, Renaissance, Jugendstil en Art-Deco. Uiteraard kunt u al het glas in lood ontwerpen op basis van uw eigen inspiratie. De prijzen voor op maat gemaakt glas in lood zijn afhankelijk van verschillende factoren. Dit zijn:

– Uw keuze van het glassoort

– De kleur van het glas

– Het aantal glas in lood ramen dat u wil ontwerpen

– De verfijning van het glas in lood

– Het totale formaat

Glas in lood ramen in uw pand

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van glas in lood ramen in uw pand? Dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Homeglass. Of het nu om historisch of modern glas in lood gaat, wij bieden u altijd een oplossing. Glas in lood geeft uiteindelijk een unieke sfeer aan uw pand. Dat wil niemand missen!